Azi va aduc o placinta spaniola de cartofi simpla, insa foarte gustoasa.
Cartofii se curata de coaja, se taie fasii subtiri sau cubulete si se pun la prajit impreuna cu ceapa tocata, intr-o tigaie pe care se aseaza un capac.
Ouale se sareaza, se pipereaza si se bat usor cu o furculita. Se adauga cartofii peste oua si se amesteca bine.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie cu diametrul de 25 cm, si se adauga jumatate din compozitie.
Se niveleaza si se coace aprox. 5 minute la foc mediu.
Se pune o farfurie lata peste tigaie si cu o miscare sigura se rastoarna tortilla pe ea.
Se pune din nou tortilla in tigaie cu partea cruda in jos si se mai lasa inca 5 minute.
Se scoate tortilla pe un prosop de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.
La fel se procedeaza si cu cealalta jumatate de compozitie. Daca aveti o tigaie de dimensiuni mai mari coaceti doar o singura tortilla. Mie mi-au iesit doua.
Foarte gustoasa!