Tortilla este o alegere perfectă pentru micul dejun, prânz sau cină! O mâncare simplă și delicioasă pe gustul oricui.
Pasul 1 Curățăm cartofii de coajă, îi spălăm bine și îi tăiem ca și pentru pai, feliuțe supțiri sau cubulețe mici. Eu am ales să-i tai ca și pentru cartofi pai.
Pasul 2 Curățăm ceapa și o tăiem felii supțiri. Putem să o tocăm și mărunt dacă vrem.
Pasul 3 Încingem uleiul într-o tigaie antiaderentă.
Pasul 4 Prăjim cartofii, cam 15 minute. Scoatem cartofii într-un castron ca să se răcească.
Pasul 5 Punem ceapa să se călească vreo 10 minute, amestecând din când în când. Când este gata o punem în castron peste cartofi, amestecăm și lăsăm să se răcească până ce batem ouăle!
Observație: Putem de asemenea să comasăm pașii 4 și 5 și să prăjim cartofii și ceapa împreună! Eu prefer să prăjesc ceapa separat pentru ca să nu se ardă și să devină astfel amară!
Pasul 6 Spargem ouăle într-un castron, adăugăm sare, piper și boia, după gust și le batem bine. Eu am folosit un mixer. Adăugăm cartofii și ceapa și le amestecăm cu ouăle bătute. Eu am pus și puțin pătrunjel verde tocat mărunt.
Pasul 7 Turnăm compoziția într-o tigaie antiaderentă, în puțin ulei încins în prealabil. Gătim omleta pe ambele părți, până când se rumenește și devine aurie și ușor crocantă.
Observație: Putem de asemenea să gătim omleta la cuptor. Pentru aceasta turnăm compoziția într-o tavă de copt unsă cu puțin ulei sau tapetată cu hârtie de copt. Coacem tortilla în cuptorul încins la 180°C până când se rumenește frumos și devine aurie, aproximativ 20-30 de minute.
Poftă bună
1
Pentru un gust mai intens, putem adăuga în tortilla: jambon, chorizo, verdețuri sau brânzeturi.
2
Putem coace tortilla și într-o tavă, în cuptorul încins la 180°C, cam 20-30 de minute.