Tortiglioni cu creveti

de retetele_tinei in Paste, 29 Sep 2014 | 2766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g. creveti congelati
  • 200 g. paste tortiglioni
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml. vin alb sec
  • 100 ml. apa in care se fierb pastele
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortiglioni cu creveti:

Pentru inceput se pun pastele la fiert, iar separat se pune la foc ulei de masline, iar cand acesta e incins se pun cateii de usturoi, care inainte au fost curatati si taiati felii.

Se lasa o idee la calit usturoiul dupa care se pun crevetii congelati, vinul, sare si piper si se lasa la fiert pana scade vinul.Pastele cand sunt fierte de jumatate se scurg de apa ( avand grija ca sa se pastreze 100ml de apa), iar cand vinul a scazut de pe creveti se pun pastele, cei 100ml de apa si se lasa la fiert pana scade apa. Inainte de a oprii focul se presara patrunjel verde tocat.

Tortiglioni cu creveti se servesc calzi....merg perfect cu vin alb sec sau demi-sec.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortiglioni cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate