Neasteptat de buna mancarica asta, m-a dat pe spate! De fapt am facut un sos inspirat de ciulamaua de hribi a lui Rocsi. Tortelloni am gasit cu ricotta si spanac, tare buni, erau prefierti asa ca foarte repede i-am pregatit!
Se curata si se feliaza ceapa si usturoiul, apoi se pun la calit in uleiul incins. Se adauga 3-4 linguri de apa fierbinte si se lasa sa se innabuse.
Intre timp se spala si se feliaza ciupercile, apoi se adauga in cratita, se amesteca bine, se mai pune o canita de apa fierbinte si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa sa fiarba acoperit 15-20 de minute.
Smantana se amesteca cu faina, se adauga pe rand 3-4 linguri de apa si se omogenizeaza, apoi se toarna peste ciuperci. Se lasa sa dea cateva clocote, se gusta si daca mai trebuie se mai adauga sare sau piper. La final se adauga si verdeata.
Tortelloni se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet, sau daca sunt prefierti se pot adauga direct la sos.
Se servesc imediat! Pofta buna!
1
canita cu apa o puteti inlocui cu vin alb sec, daca va place
2
tortelloni puteti pune cu ce umplutura doriti, mie imi plac astia cu spanac