Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

de mihaelar63 in Tortellini, 24 Feb 2020 | 2020 vizualizari

 

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate, doar asa ne putem etala stiinta si ...snobismul culinar. Succesul este fulminant. Nu stiu  pe unde am vazut eu reteta, posibil in ceva video. Pot doar sa va spun ca merita preparata.  Reteta din ciclu,din dragoste -pentru tortellini:D.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  • 500 gr carne tocata amestec vita-porc
  • 1 lingura condiment uscat oglio,alio e peperoncino [patrunjel, usturoi si ardei iute ]
  • 2 oua
  • 1 cartof crud razuit
  • 1 ceapa mica rosie tocata marunt
  • 2 linguri pesmet -prezemollo[ pentru iubitorii limbii italiene ]
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei masline
  • 1lingura faina alba
  • 100 ml lapte
  • 100 gr gongorzola picanta
  • 100 gr cascaval afumat
  • sare
  • pudra de chilli
  • 2 crengute de busuioc verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu perisoare si sos gongorzola:

  1. Tortellini se fierb in multa apa cu sare, respectand timpul indicat pe ambalaj.
  2. Scurgeti tortellini intr-o strecuratoare.
  3. Amestecati bine carnea cu oua, mixul de condimente, lapte, pesmet, cartof, ceapa si sare.
  4. Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramana legate.
  5. Din compozitia cu carne formati mici perisoare pe care le puteti fierbe in apa clocotita sau sa le coaceti la cuptor.
  6. Eu am ales varianta prepararii perisoarelor la cuptor.
  7. Tapetati tava cu hartie de copt.Coceti micile bilute pana incep sa se rumeneasca.
  8. Separat intr-o tigaie incapatoare preparati sosul de branzeturi.
  9. Se pune untul impreuna cu uleiul sa se infierbante si se amesteca cu faina alba.
  10. Amestecati si diluati cu lapte. Sarati.
  11. Incorporati in sos gongorzola si cascavalul taiat marunt.
  12. Cand totul s-a omogenizat si ati obtinut un sos matasos se pune jumatate din busuiocul verde taiat fasiute.
  13. Condimentati cu pudra de chilli.
  14. Ramane sa puneti in sosul cald tortellini si micile perisoare.
  15. La servire decorati cu restul de busuioc -pentru prospetime. 
  16.    Buon Appetito !!!

TIPS-URI

1

Pesmetul , ouale si laptele vor ajuta perisoarele sa ramina legate .Este un procedeu intalnit in bucataria italieneasca . Uneori un ou este inlocuit cu o lingura de lapte +1 lingura de pesmet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu perisoare si sos gongorzola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortellini formaggi