l-am facut pentru mine, eu fiind o Mihaela, mai micuta, ce-i drept. Dar pentru ca este destul de mare il impart cu voi. Toate Mihaelele si Gabrielele primesc portie dubla. LA MULTI ANI!!!
Blatul:
Se separa ouale. Albusele se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi 50 g zahar si se bate in continuare pana luceste puma, ca la bezea.. Se pune la rece.
Se mixeaza galbenusele cu apa fierbinte pana se face spuma. Se adauga restul de zahar (100 g) si se mai mixeaza putin. Se adauga apoi cacaoa si faina iar deasupra spuma de albus. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie si se coace in cuptorul preancalzit la 200 de grade, 15-20 de minute.
Se lasa sa se raceasca.
Crema de ciocolata:
Se topeste ciocolata la foc mic. Se adauga frisca si se amesteca pana se omogenizeaza. Nu sa lasa sa fiarba.
Se da la rece pana in momentul asamblarii.
Compotul de pere:
Se curata perele si se taie bucatele. Se pun pe foc impreuna cu zaharul, scortisoara si 200 ml apa. Se lasa la fiarba 10-15 minute, pana se inmoaie perele.
Se dizolva amidonul in 50 ml apa si se adauga peste pere. Se lasa sa dea cateva clocote, pana se leaga.
Se lasa sa se racesca compotul, la temperatura camerei.
Crema de branza de vaci:
Se amesteca branza de vaci cu zaharul pudra, pana devine ca o crema.
Se bate frisca si se adauga crema de branza. Se mixeaza pana se omogenizeaza.
Trufe de ciocolata (by aziz):
Se topeste untul cu ciocolata.
Se pune frisca pe foc mic si se adauga untul si ciocolata topite. Se amesteca pana se omogenizeaza. Se adauga apoi coaja de portocala si coniacul si se amesteca.
Se da la frigider 2 ore. Dupa ce a stat la rece se formeaza bilute si se tavalesc prin aschii de ciocolata.
Asamblarea:
Se taie blatul de doua ori pe orizontala.
Se pune primul blat si peste el se intinde compotul de pere. Se lasa sa se raceasca de tot.
Peste compot se pun 2-3 linguri din crema de branza si se intinde.
Se pune al doilea blat apoi crema de ciocolata si ultimul blat.
Se imbraca tortul in crema de branza de vaci. Se pastreza cateva linguri de crema pentru ornat.
Se orneaza cu crema de branza ramasa, trufe de ciocolata si aschii de ciocolata.