Tort tiramisu reteta cu zahar aurit

de ianculubita in Torturi, 9 Dec 2014 | 3820 vizualizari

 

Cu gandul la Tiramisu reţetă originală
Am ramas "fixata"cu foita de aur comestibila pe care am vazut-o la Master chef si de cate ori am fost pe la copii in Italia sau Franta mereu ma uitam dupa ea;in schimb am gasit acest zahar aurit,care se foloseste tot la ornat Pentru ca tot au venit copiii intr-o scurta vacanta(cu treburi),si pentru ca tot s-a nimerit sa fie si ziua Mihaelei,i-am intampinat cu acest tort in care am folosit zaharul aurit A fost facut in graba dar alta data-l voi pune in valoare mai bine. De asemenea tot cu acest tort vin si in intampinarea voastra!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 linguri zahar
  • 1 cana cu cafea proaspat facuta
  • 2 linguri cacao
  • zahar aurit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort tiramisu reteta cu zahar aurit:

Se amesteca branza intr-un castron impreuna cu zahar, un praf de sare, galbenusurile si frisca batuta.In inelul de la forma de tort patrata pus pe un platou, se pun piscoturile trecute prin cafea amestecata cu Amaretto ,deasupra crema, se acopera cu alt rand de piscoturi si tot asa pana se termina, ultimul rand fiind crema. Se lasa la frigider pana a doua zi cand se scoate inelul, se pune un sablon si se pudreaza cu cacao si zaharul aurit.

Se taie apoi si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort tiramisu reteta cu zahar aurit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]