Tort Sarlota

de ancutaCH in Torturi, 8 Mai 2012 | 5682 vizualizari

 

Un tortulet simplu si rapid si foarte racoros pentru zilele de vara care bat la usa!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 300g biscuiti faramiciosi
  • 200g unt
  • 2 linguri esenta de rom
  • 100g zahar pudra;

Crema 1:

  • 150ml compot de piersici
  • 100ml frisca lichida
  • 1 plic praf de sarlota de ciocolata
  • 200ml lapte
  • 4 linguri fulgi de nuca de cocos
  • 1 esenta de rom

Crema 2:

  • 1/2 plic de gelatina
  • 50g compot
  • 100ml lapte
  • 150g iaurt fructe (capsuni)
  • 200ml frisca lichida

Pentru ornat: fructe din compot (piersici), felii de fructe proaspete (nectarine) si 1/2 plic jeleu de tort (rosu), ciocolata rasa si fulgi de nuca de cocos.

Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sarlota:

Pregatire Blat:

Se zdrobesc biscuitii foarte marunt. Intr-o tigaie se topeste untul in care se adauga zaharul pudra, esenta si biscuitii sfaramati. Se toarna compozitia in tava de tort -imbracata in folii de aluminiu, si cu lingura se piseaza bine compozitia de biscuiti pana capata un aspect de blat uniform.

Pregatire Crema 1:

Se mixeaza toate ingredientele pana devine o crema consistenta, dupa care se toarna peste blatul de biscuiti.

Pregatire Crema 2:

Se bate frisca lichida cu mixerul. In zeama de compot se dizolva gelatina, se dilueaza pe baie de abur, apoi  se incorporeaza cu laptele si iaurtul si ulterior cu frisca batuta. Crema rezultata se toarna in tava peste crema 1.

Se da la rece pentru cel putin 4 ore, dupa care se poate orna cu fructe, peste care se toarna gelatina-jeleu. Cand s-a intarit si jeleul atunci se mai pot presara si fulgi de nuca de cocos si ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

de preferat ca tava de tort sa fie cu margini detasabile...dar daca nu aveti faceti ca mine....am imbracat in folii de plastic toata tava lasand mai multa folie in afara pentru a ma putea folosi de ea sa scot tortul din tava....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sarlota" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (11)

ancutaCH 1

09.05.2012, 02:51

MotanLaOale,Ica_mama,cocolina, cris2711,diaconta,rocsi_1612,Sim0naWorld va Multumesc din suflet si ma bucur ca va placut!

Lau 1

09.05.2012, 08:57

trebuie sa fie bun

Aurelia 07_07 1

18.05.2012, 22:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort sarlota