Tort Sacher

de Maria68 in Torturi, 21 Mar 2012 | 7140 vizualizari

 

Pentru familia noastra sosirea primaverii in fiecare an are o semnificatie aparte: 21 Martie este o zi speciala ,fiind marcata de doua evenimente: solstitiu de primavara si....ziua de nastere a sotului.....La multi ani Vasile:X!!!! Si cu aceasta ocazie am tinut sa pregatesc un tort mai finut si cu ciocolata din belsug:)!!!!!,

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 130 g unt
  • 110 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6 oua
  • 110 g zahar tos
  • 125 g faina
  • 300 g dulceata de caise
  • Pentru ornat:
  • 400 g ciocolata cu lapte/amaruie (eu am folosit 300 g)
  • sos de ciocolata pentru aspect glazurat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Sacher:

Incalzim cuptorul( la foc potrivit).Topim ciocolata la bain-marie. Separam ouale.Cu mixerul se bate spuma, untul, cu zaharul pudra si vanilia. Se adauga ciocolata calda, amestecata cu galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zaharul tos, si se adauga 1/3 din spuma peste masa de ciocolata, folosind o spatula.Se adauga faina, cernuta in prealabil, putin cate putin. Se amesteca usor si restul de spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma cu diam. de 24 cm. si se coace 30-40 min. in functie de cuptor ,sau mai sigur pana trece testul scobitorii.

Dupa racire se taie blatul in doua. Incalzim dulceata de caise si ungem cu jumatate din ea primul blat. Adaugam deasupra al doilea blat si ungem cu restul de dulceata. Topim ciocolata si turnam cu grija peste tort, incepand din mijlocul tortului pana la margini. Punem tortul la frigider pentru cca. 15 min., dupa care il glazuram cu sosul de ciocolata preparat dinainte.

 

 

TIPS-URI

1

Cu o lingura formam deasupra tortului mici vartejuri, pentru a creea aspectul marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Sacher" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (33)

Maria68 1

23.03.2012, 15:40

Bineinteles Simona

mamaieelena 1

02.05.2012, 21:46

maria eu am lipsit de la tort si nu am facut urarile oh imi pare rau dar mai faci tu tort asa-i?dar acesta este super

SavoriUrbane 1

16.02.2015, 10:02

in sfarsit un Tort Sacher fara praf de copt! seamana cu originalul.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Bianca