Tort pentru"MAMA"

de nadina73 in Torturi, 16 Ian 2011 | 11490 vizualizari

 

Pentru ca azi e ziua mamai mele ,i-am facut acest cadou simbolic,deoarece ne despart miiiiii de km
LA MULTI ANI-MAMA
"Daca-i sti maicuta mea,
Cum imi plange inima,
Ca-mi trec anii fara tine
N-are cine sa m-aline,
De-as putea ,maicuta mea,
Pan' la tine as zbura,
Sa te vad, macar, o clipa
Doru' sa-mi stampar mamica"
Te iubim mult, mult de tot si ne e tare dor de voi

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 350 g ciocolata
  • 500 frisca
  • 100 lapte

Sirop:

  • 5 linguri de zahar
  • 100 ml apa
  • 1 fiola esenta rom

Jeleu:

  • 1 cutie de jeleu de capsuni(sant 2 plicuri in cutie)
  • 500 ml apa

Decor:

  • 700 ml frisca
  • 5 linguri zahar
  • 2 intaritoare de frisca
  • bombonele argintii,aurii
  • cipsuri de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru"MAMA":

blat:

Se bat albusurile spuma ,se pune zaharul si se mai bate ,dupa care se pun galbenusurile, faina,praful de copt si amidonul, cernute.Se amesteca usor cu o spatula.Se coc 3 blaturi in forma rotunda cu diamteru de 26 ,tapetata cu hartie de copt.

Crema:

Ciocolata se rupe bucatele si se topeste pe soba cu 100 ml lapte.Se lasa la racit dupa care se amesteca cu frisca batuta bine.

Jeleu:

Se amesteca praful dintr-un pliculet in 250 ml apa si se pune pe foc 5 minute.Se lasa la racit(atentie nu foarte mult ,se intareste foarte rapid)dupa care se pune peste crema.Atentie nu se pregatesc ambele plicuri odata(riscati sa vi se inatreasca  jeleul  la blatul al 2-lea)

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul (nu se arde)se stinge cu apa .Dupa ce s-a racit se amesteca cu esenta de rom

Asamblare tort:

Se ia un blat din cele 3 ,se aseaza in tava in care a fost copt  ,se insiropeaza bine cu sirop.Se pune jumatate din crema cu ciocolata,

peste crema se pune jeleu de capsuni si se da la rece 30 minute.

In acest  timp pregatiti al doilea jeleu de capsuni si se lasa la racit.Dupa ce jeleul s-a intarit se scoate tortul din frigider, se pune al doilea blat , se insiropeaza, se pune cealalata jumatate de crema si din nou jeleu de capsuni.Se pune al treilea blat, se insiropeaza si acesta si se lasa la rece 1 ora.

Dupa ce a stat la rece tortul, se indeparteaza cu grija forma de tort  .

Se imbraca cu frisca si se orneaza cu bombonele si cipsuri de ciocolata......

Un tort super bun si fin

La multi ani ,mama!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru"MAMA"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina