Tort Padurea Neagra

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 6809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. zahăr
  • 5 ouă
  • 2 esenţe vanilie
  • 300 gr. făină
  • 100 ml. lapte
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguriţe ness
  • 100 gr. ciocolată
  • Sirop:
  • 250 ml. sirop de vişine (din compot)
  • zeama de la o lămâie
  • 150 gr. zahăr
  • Crema:
  • 200 gr. ciocolată
  • 75 gr. unt
  • 250 gr. zahăr pudră vanilată
  • mascarpone (1 cutie)
  • Ornat:
  • visine din compot (fara samburi), frisca si ciocolata rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.

Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul, albuşurile bătute spumă, şi coaja de la lămâie.

După coacere şi răcire, blatul se va tăia în 3 părti egale.

Se însiropează (siropul de mai sus), apoi se aşează vişinile (fără sâmburi), se unge cu cremă.

Crema: se amesteca untul, mascarpone, zaharul si 1 ciocolata cu lapte (razuit marunt).

Se ornează cu vişine, friscă şi ciocolată răzuită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra