Tort Mosul in horn

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 4219 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 250 gr unt, la temperatura camerei
  • 250 gr zahar brun
  • 3 oua + 6 galbenusuri
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 150 ml Bacardi with Rum&Lime
  • coaja rasa si sucul de la o portocala
  • semintele rase de la 1 baton de vanilie
  • 400 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 2 lingurite praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 500 gr crema de branza
  • 400 gr ciocolata alba, topita
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • 110 gr cirese confiate, tocate
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Mosul in horn:

1.Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt patrata(nu prea mare) si una rotunda de aprox 23 cm diametru.

2. Intr-un vas amesteca faina, cacaoa, praful de copt si sarea. Intr-un bol bate untul cu zaharul brun. Incorporeaza ouale , cate unul pe rand apoi adauga si galbenusurile. Incorporeaza ciocolata amaruie urmata de Bacardi, coaja si sucul de portocala si semintele de vanilie. Inglobeaza pe urma ingredienbtele uscate. Toarna o parte din aluat in tava patrata iar restul in cea rotunda. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blaturile sa se raceasca complet.

3. Pentru crema, amesteca toate ingredientele.

4. Pentru asamblare, taie blatul rotund in 3, pe orizontala, iar cel patrat imparte-l in 4 bucati. Pe o farfurie pune un blat rotund, unge cu o parte din crema, aseaza al 2-le blat, unge cu crema si aseaza cel de-al 3 blat. Pentru “horn” unge 3 patratele cu crema si lipeste-le una de alta, lipind-o si pe a 4-a in final. Taie un patrat mai mic in central hornului si scobeste. Imbraca si tortul rotund cat si hornul cu restul de crema. Decoreaza fiecare cu fondant apoi aseaza hornul pe tort.Aseaza picioarele mosului in horn si un ren alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Mosul in horn" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]