Tort Joy

de Luckycake in Torturi, 2 Iun 2014 | 3986 vizualizari

 

Tort Joy – acest tort l-am facut de 1 Iunie – ziua copilului, in special pentru baietelul meu care este ajutorul meu in bucatarie. Dupa atata munca iata a venit si rasplata :)

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 gr unt topit
  • 100 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra topita
  • 2 lg cacao
  • 200 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 375 gr iaurt grecesc 5%
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 – 200 gr zahar (depinde cat de dulce va place )
  • ½ lingurita extract vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 500 gr fructe (capsuni, cirese, visine)
  • Pt crema de ornat
  • 200 gr crema de branza
  • 80 gr unt
  • 300 gr zahar pudra
  • 100 gr ciocolata
  • 2 lg cacao
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Joy:

Ouale le batem cu un mixer impreuna cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul, minim 5 minute, adaugam untul topit , laptele caldut , amestecam bine apoi punem faina amestecata cu praful de copt si cacao, iar la urma ciocolata topita.Amestecam cu grija pana ciocolata s-a incorporat bine apoi o punem la copt intr-o tava tapepata cu hartie de copt (20 cm ) la 180 grade cam 45-50 minute.

Gelatina o lasam la inmuiat cu 100ml apa si apoi o topim pe baie de aburi, batem smantana pt frisca cu zahar apoi o amestecam cu iaurtul , vanilia si gelatina. Blatul il taiem in 3, astfel incat sa rezulte 3 blaturi egale.Asezam primul blat, apoi jumatate din fructe taiate mai mare, turnam jumatate de crema, punem al 2-lea blat, repetam cu fructele si iaurtul,si punem ultimul blat.Tortul trebuie sa stea la rece minim 3 ore, cel mai bine peste noapte, apoi se scoate din forma si se poate orna direct pe platoul de servire

Mixam crema de branza cu untul, amandoua trebuie sa fie la temperatura camerei, pana devine omogena minim 5 minute, apoi adaugam zaharul pudra si cacao, mixam iarasi 10 minute, topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam ciocolata si mai mixam 2-3 minute.Lasam la rece 15 min, apoi ornam tortul . Punem crema deasupra si cu ajutorul unei spatule o intindem si pe laterale, nu trebuie sa fie perfect egal distribuita, uniforma, mie imi place, pentru ca nu e greu de ornat .Deasupra punem picaturi de de ciocolata sau ce avem la indemana, iar la baza ornam cu banuti de ciocolata alba si neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Joy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

COMENTARII (20)

Luckycake 1

03.06.2014, 12:11

Rocsi 1

04.06.2014, 18:23

Ce frumos

xana 1

07.06.2014, 00:06

Foarte dragut!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata