de ziua Sf. Ioan am preparat acest tort, cu toata dragostea !
Intr-un vas mixam albusurile cu zaharul pana se topeste acesta, se adauga unul cate unul, galbenusurile. In zeama de lamaie dizolvam praful de copt (sau in otet), pe care il adaugam in amestecul format, uleiul, sarea, faina, esenta si la final cacao. Acesta il turnam intr-o cratita tapetata cu hartie de copt si putin ulei si introducem la cuptor pana se coace ( testul cu scobitoarea ) aprox 30 min.
In acest timp ne ocupam de crema de vanilie astfel: intr-o cratita punem galbenusurile, zaharul, faina amestecam usor, apoi turnam laptele putin cate putin pana se obtine un amestec omogen. Punem pe foc si lasam sa fiarba ( amestecand continuu ) pana se formeaza "cocoloase". Lasam la rece, apoi frecam crema cu margarina si adaugam si nuca, zaharul vanilat si esenta.
Blatul se scoate, se lasa pe un prosop pana se raceste, apoi il taiem in 3 parti egale. Il insiropam cu siropul obtinut: in ibric zahar, se arde, turnam apa si esenta.
Asamblare: Blat insiropat, crema, blat insiropat, crema...imbracat cu crema in care am adaugat putina cacao si presarat cu nuca cocos.
Asta e ! Pofta buna !