Tort Ioana

de Michelle in Torturi, 28 Noi 2009 | 7050 vizualizari

 

e pentru o proaspata mamica..

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 6 lg faina
  • 500 ml frisca
  • 2 portocale
  • 2 banane
  • 250 ml lapte condensat
  • 5 lg zahar
  • o cana cu apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ioana:

Blat:

Separam oualele. Batem spuma albusurile, galbenusurile le frecam bine cu zaharul, amestecam cele doua compoziti adaugam si faina in ploaie si bagam la cuptor.

Frisca se bate batz si apoi se adauga si laptele condensat si se bate bine.

Se taie blatul in 3 parti.

Facem un sirop din coaja de la o portocala cu 5 lg de zahar si apa.

Insiropam cele 3 blaturi.

Punem primul blat, adaugam frisca, apoi portocala taiata cubulete, apoi alt strat de frisca, adaugam celalalt blat, frisca, bananele, frisca si blat.

Imbracam tortul in frisca si ornam ..dupa placere.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ioana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]