Blaturi:
Procesul de preparare este acelasi, doar ca am copt de 2 ori, unul in tava dreptunghiulara de 25/35 cm si unul rotund in tava cu diametrul de 24 cm.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, ca pentru bezea. Galbenusurile se bat uleiul pana devin ca o crema, apoi se rastoarna peste spuma de albusuri. Se adauga zaharul vanilat si faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata, ciocolata rasa si cacaoa. Se omogenizeaza amestecand usor cu o spatula.
Rasturnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se face proba cu scobitoarea.
Se scot blaturile pe un gratar si se lasa la racit.
Sirop:
Fierbem apa cu zaharul, timp de cateva minute. Dam deoparte si lasam la racit, apoi adaugam esenta de rom.
Crema:
Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aducem la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Dam la rece pana crema se raceste si incepe sa se intareasca.
Separat mixam mascarponele cu zaharul pana zaharul se topeste si obtinem o crema pufoasa. Adaugam apoi crema de ciocolata, in cateva reprize, si omogenizam mixand usor.
Crema o vom imparti in 4.
Blaturile racite se taie in 3. Se insiropeaza si se umplu cu crema. Peste blatul dreptunghiular vom turna glazura de ciocolata
Ciocolata se topeste la foc mic cu untul si frisca. Omogenizam si lasam la racit, apoi turnam uniform peste blat.
Deasupra punem blatul rotund din care am decupat o bucatica, astfel incat sa obtin urechile pisicii.
Am ornat cu muuuulte moate de frisca :)) si bombonele colorate.