Tort egiptean Lu`s

de Constelatialeu in Torturi, 24 Ian 2013 | 5247 vizualizari

 

Ca tot visez eu la Piramide si Tutankamon...Reteta asta o am de la o prietena de pe netolog ,Lu`s.

 

INGREDIENTE

Foi (de 3 ori cantitatile,se fac 3 foi)

  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
  • 1/2 lingura faina
  • 40 g alune macinate sau nuci

Crema 1

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri faina sau amidon
  • 170 g unt nesarat
  • 1 esenta vanilie

Crema 2

  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar

Pt.decorare

  • 120 g alune praite si taiate mari sau nuci
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean Lu`s:

Foile

Se fac pe rand.Se bat albusurile spuma tare cu un  praf de sare se adauga zaharul si se bat in continuare,apoi faina si alunele ( eu am pus nuci).Compozitia se pune in forma de tort fara pereti,pe coala de copt si se da la cuptorul  incins cu focul mic.trebuie sa se usuce ,ca e o bezea.Se repeta operatiunea de 3 ori.

Crema 1

Se amesteca galbenusurile cu amidonul( n-am folosit faina,imi place mai mult amidonul),zaharul si laptele si le punem pe baie de abur pana se ingroasa.Se lasa la racit.untul se amesteca intr-un castron pana devine cremos si se adauga putin cate putin din compozitia racita,la final se pune vanilia.

Crema 2

Caramelizam zaharul si il turnam pe un fund de lemn in strat subtire,cat este caldut il saltam in sus sa nu se lipesca rau sa nu mai putem sa-l dezlipim.Foita de zahar ars dupa ce s-a racit o pisam bine.;frisca se bate spuma tare si se adauga zaharul zdrobit.

Asamblare

Se aseaza o foaie pe platou,apoi 1/3 din crema 1 si 1/3 din crema 2,apoi foaie si air crema 1 si crema 2,ultimul strat este crema 2,cu care se imbraca tortul.La final se orneaza cu alune sau nuci

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean Lu`s" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Egiptean