Tort Dobos

de cristina1985 in Torturi, 5 Sep 2015 | 5126 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 2 oua mari
  • 70 g margarina
  • 80 g zahar pudra
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie(coaja +zeama)
  • un varf cutit sare
  • lapte cat cuprinde(150-20 ml)
  • Crema:
  • 175 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 lg zahar pentru caramel
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 6 lg Inka
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • Glazura:
  • glazura ciocolata( sau 1 ciocolata+ putin lapte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Aluat:se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5 bucati.

Se coc 5-6 foi, pe dosul unei tavi, unse cu margarina si presarate cu faina.Se lasa la racit.

Crema:Zaharul se amesteca cu faina,se adauga laptele, Inka,vanilia si caramelul ( cele 4 lg de zahar se caramelizeaza si se sting cu putina apa, astfel incat sa obtina un sirop gros).Se amesteca bine, apoi se pune la fiert, pana se ingroasa.Se lasa la racit si cand e calduta, se adauga untul.

Se ung foile cu crema si se pune la sfarsit glazura de ciocolata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

ieri la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Dobos