Ce coincidenta..... mai bine nici ca se putea....reteta 100 azi de ziua noastra.. Va dedic acest tort(proaspat)la toate bucatarasele vesele de pe acest site...prietenele mele virtuale. VA DORESC O PRIMAVARA MINUNATA SI O VIATA FERICITA!!!!! LA MULTI ANI CU SANATATE!!!
Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza pe baie de aburi.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana se ingroasa si are consistenta unei smantani.
Cand crema e fiarta,se lasa putin la racit, se adauga gelatina, apoi albusurile batute spuma, se amesteca si se pune in frigider. Se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot , doar sa se raceasca.In crema am bagat si jumate din piersicile ramase pe care le-am facut pasta cu blenderul,iar celelalte le-am taiat bucatele mai mici.
Se acopera o tava(mai mica) cu folie alimentara,umezita pe exterior.
Pe fundul tavii se aseaza fructe taiate felii subtiri.
Se bate frisca (puteti pune si un intaritor) si se amesteca usor cu crema rece, dar atentie, sa nu se intareasca.
Se pune o parte din crema,peste, piersicile taiate cubulete, apoi restul cremei.
Se acopera cu un strat de piscoturi,pe care le-am inmuiat scurt in compot.
Se acopera cu folie si se baga la frigider de seara pana dimineata.
Eu nu l-am mai ornat ca e aspectos si asa.
Pofta buna sa aveti!!!!
1
sectiunea mai pe seara