Acest tort l-am facut pentru ziua de nastere a fratelui meu, Dany. A fost foarte bun!
Se face blatul: se bat spuma albusurile cu zaharul, se dauga galbenusurile frecate cu ulei si apoi, praful de copt, cacaoa si faina, amestecand incet. Se pune in tava mare la copt.
Intre timp, se curata si se taie fructele bucatele, oprindu-se din ele si pt ornat.
Blatul copt, se insiropeaza bine cu compotul de ananas. Se bate frisca, apoi se adauga fructele, scurse de zeama. Se prepara 2 pliculete de gelatina dupa instructiunile de pe plic si se adauga in compozitie.
Se pune totul peste blatul insiropat apoi se da pentru o ora la rece. Inainte cu 10 minute de a expira timpul preparam si ultima gelatina.
Se scoate tortul si se asaza deasupra fructele dorite, dupa imaginatia fiecaruia.Se toarna deasupra gelatina. Se da din nou la rece, pt minim 2 ore.