Tort diplomat

de danielaR in Torturi, 9 Sep 2013 | 6685 vizualizari

 

aceasta e reteta mamei mele cu care nu da gres niciodata :)

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 2 cani lapte
  • 1 cana si jumatate de zahar(sau mai putin daca nu vreti tare dulce)
  • 3 gelatine Dr Oetker
  • fructe dupa placere,eu am folosit fructe gata taiate din compot
  • 500 gr frisca
  • 150 gr zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit

Se bate frisca cu zahar.

Dupa ce s-a racit crema de oua o amestecam cu frisca

Fructele le scoatem din compot si le punem pe un servet la scurs

Gelatina se hidrateaza cu zeama de compot in care au fost fructele.Apoi se pune pe baie de aburi pt a se dizolva.o punem apoi in amestecul de frisca si crema de oua

Intr-o tava rotunda ornam fundul tavei cu fructe dupa imaginatie,apoi punem crema apoi iar fructe iar crema pana punem toata crema.

Eu am pus deasupra si un blat de pandispan.Se pot pune piscoturi pt cine doreste

Se da la rece.Cand s-a intarit tortul se punem pe un platou dar se invarte astfel ca fata sa fie cea ornata cu fructe si dedesubt piscoturile sau pandispanul

Am mai ornat cu putina ciocolata rasa si moturi de frisca

Delicios zic eu :)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Panacris 1

09.09.2013, 12:42

AnyCostescu 1

09.09.2013, 15:42

Hmmmm super bunnnn

simona72 1

09.09.2013, 16:16

O feliuta vreau si eu....super a iesit!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu piscoturi de sampanie