Tort diplomat

de MIUTA in Dulciuri, 26 Dec 2010 | 9090 vizualizari

 

Ieri, in data de 25 Decembrie, a fost ziua sotului meu si in ajunul de Craciun i-am pregatit un tort gustos.

 

INGREDIENTE

BLAT

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 praf de copt
  • 2 pl.zahar vanilat
  • 5 linguri faina

CREMA

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 kg frisca Hulala
  • 300 ml lapte
  • 3 buc.portocale
  • un compot ananas 
  • 40 g gelatina
  • 400 ml frisca Hulala pt.ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Tortul l-am inceput cu o seara inainte deoarece trebuie sa stea la frigider 12 ore.Am facut crema in felul urmator:am pus gelatina la dizolvat in 100ml lapte.Am amestecat galbenusurile intr-o cratita pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele ramas(200ml).Se amesteca incontinuu pana se ingroasa ca o ciulama.Se ia de pe foc si se amesteca crema calduta cu gelatina dizolvata.Eu am amestecat cu mixerul sa se combine ingredientele bine.Se bat albusurile spuma tare.Se bate in alt vas si frisca.Portocalele se taie cubulete si se pune intr-o strecuratoare.Ananasul se taie si el cubulete si se pune in alta strecuratoare.Cand crema s-a racit se amesteca cu o lingura de lemn usor cu albusurile,frisca si fructele taiate cubulete.Am pus intr-o tava o folie de celofan am imbracat si marginile tavii,am turnat compozitia acolo si am pus la frigider pana a doua zi

.A doua zi am facut blatul din 5 albuse batute separat cu 5 linguri de zahar.Am amestecat cu galbenusurile si la sfarsit am pus cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Am copt blatul 20 min.la foc mediu.Cand s-a racit blatul am pus deasupra crema din frigider.Am imbracat tortul in frisca si l-am decorat cu ornamente comandate special de la o firma din Tg.Mures.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

kamy 1

27.12.2010, 19:26

LA MULTI ANI SOTULE!!!! sanatate si tote cele bune tortul 5f

ionix 1

28.12.2010, 16:32

suuuperb... de poveste

Gurmanzii 1

29.12.2010, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale