Tort diplomat

de diaconta in Torturi, 10 Aug 2010 | 9677 vizualizari

 

Foarte lejer si racoros tortuletul asta

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 plicuri gelatina
  • 50 gr stafide
  • vanilie
  • praf de copt
  • 1 plic  tort gelee rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

        Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare.

Se coace  in forma de tort tapetata.

         Se pune intr-o forma de tort ( o cratita) o folie peste care se aseaza fructe (kiwi,ananas,capsuni,etc),se pune gelatina rosie ,preparata dupa cum scrie pe plic.Se taie blatul in doua iar jumatatea de sus se pune peste gelatina(pana este inca calda.Se insiropeaza bine blatul

        Se pun la inmuiat 3 plicuri (3x10g) de gelatina alba cu 100ml apa pentru o jumatate de ora.

          3 oua intregi se bat cu 150g zahar si gelatina taiata bucati dupa ce s-a inmuiat.Se bat cu mixerul.Dupa ce s-au amestecat se pun pe foc mic sau la abur pana cand se topeste gelatina si se fac niste basicute.

       Se pun 2 vanilii,50g stafide spalate si inmuiate in apa calduta(sau in rom daca vrei),coaja de portocala.Se raceste.

       Se bat 2 plicuri de frisca cu lapte si se pun la frigider.Frisca se amesteca in crema cu mixerul.

       Se pune la frigider 10 minute,nu mai mult.

       Se pune crema peste jumatatea de blat,se pune cealalta jumatate de blat insiropata bine si se lasa la frigider pana se intareste crema(cam de pe o zi pe alta).

       Se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone