Tort din piscoturi

de Adele in Torturi, 12 Apr 2015 | 4734 vizualizari

 

Nu se putea trece peste ziua ei fara a pregati macar un tortulet, am ales sa folosesc piscturile in loc de blat, in stil italian, nu a iesit asa frumos dar e foarte bun si racoritor ...pregatit din tot sufletul pe gustul ei :X

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr capsuni
  • 1 plic budinca de capsuni
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata.
  • 200 gr mascarpone
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri zahar
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi:

Crema 1:

Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune  oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se lasa pe foc si se amesteca in continu pana devine cremoasa si la consistenta dorita,Se lasa la racit.Se fruleaza capsunile si se pun pe foc cu o lingura de zahar, se lasa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosiri.

Se mixeaza 50 ml frisca cu 100 gr mascarpone foarte bine ,se adauga treptat budinca de capsuni si cateva linguri din compozitia de capsuni, se mixeaza totul la viteza maxima pana devine spumoasa,se lasa la frigider.

Crema 2:

Se mixeaza mascarponele cu ciocolata topita (si racita foarte bine) pana se omogenizeaza bine si devine spumoasa.

Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul si la final se adauga esenta de vanilie.

Se ia o tava rotunda  detasabila, se pregatesc piscoturile, se inmoaie in sirop si se aseza in tava acoperin bordurile si fundul tavii.

Sse pun cateva linguri de sirop de capsuni, se pune siropul de capsuni, dupa care se face un alt strat de piscoturi inmuiate bine se pune crema de ciocolata si se acopera cu ciolofan.

Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se scoate, se desface tava si se aseaza tortul in platou, se imbraca in frisca si se decreaza dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din piscoturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

13.04.2015, 21:39

Ela multumim

tarasmariana 1

15.04.2015, 05:17

Adele 1

15.04.2015, 08:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet