Tort de vara cu piscoturi si capsuni

de T I M E A in Torturi, 2 Iun 2013 | 62023 vizualizari

 

Va prezint un tort de vara usor si racoros cu piscoturi, budinca si capsuni ca tot e sezonul lor.

 

INGREDIENTE

  • aprox 600-700 gr capsuni
  • 29 buc. piscoturi
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de capsuni
  • 900 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Sirop:
  • 6 linguri sirop de zmeura
  • 250 ml apa
  • Ornat:
  • 300 ml frisca lichida
  • 9 capsuni mari
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piscoturi si capsuni:

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor.

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop si le asezam pe fundul tavii.

Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam jumatati de capsuni, iar peste capsuni turnam jumatate din budinca de capsuni. 

Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate peste care urmeaza la fel: budinca de vanilie, capsuni si budinca de capsuni. Deasupra punem ultimul strat de piscoturi. Eu ultimul strat l-am pus invers.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Frisca rece o mixam cu mixerul pana se intareste.

Ungem tortul de jur imprejur si deasupra cu frisca. Lasam cateva linguri pentru ornat.

Ornam cu moturi de frisca si cu jumatati de capsuni.

Un tort de vara usor si gustos pe care vi-l recomand cu drag. 

TIPS-URI

1

Piscoturile le puteti insiropa cu orice alt sirop aveti in casa sau daca nu aveti sirop puteti folosi esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara cu piscoturi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Miahela de aratat arata bine, nu neg dar desertul e modest, nimic deosebit

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Angy

babi5 1

06.06.2013, 17:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca si ciocolata