Tort de pepene galben

de Sabina in Torturi, 11 Aug 2009 | 6883 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pepene (aproximativ 1,5 kg)
  • 5 linguri zeama de lamaie
  • 75 grame zahar
  • 2 pliculete gelatina
  • 500 grame frisca
  • 1 blat de tort (3 oua, 2 linguri ulei, cocos verde, 3 linguri zahar, sare si faina cat cuprinde)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pepene galben:

 

Coacem blatul si il lasam sa se raceasca. Taiem pepenele in bucati mici, adaugam zeama de lamaie,zaharul, un praf de sare si mixam la robot.
Pregatim gelatina: lasam 10 minute sa se inmoaie, o incalzim la foc si apoi turnam usor peste pepene, amestecand incet. Dam compozitia astefl obtinuta la frigider.
Batem frisca. Dupa ce compozitia de pepene a inceput sa se inchege adaugam frisca.
Acum montam tortul: folosim un inel special de tort, in mijlocul acestuia punem blatul peste care turnam compozitia de pepene amestecata cu frisca. Dam la frigider pentru 3-4 ore. Decoram cu nuca de cocos verde.
Este racoritor si recomandat pentru zilele calduroase de vara.

Reteta am preluat-o de pe blogul Laurei Sava. (Multumesc, Laura!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

elena1988 1

05.03.2011, 11:18

adry88 1

20.05.2011, 12:02

ce bunatate

VERONICA2607 1

19.03.2012, 07:57

superb tort!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

ieri la 10:33

Mic dejun buzunar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 30.06 la 15:08

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

pe 28.06 la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

pe 28.06 la 10:58

Tort cu lichior, cafea si jeleu de afine - Reteta delicioasa

pe 27.06 la 20:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere cu caramel si frisca