Tort de nuci

de rodicamaria in Torturi, 2 Dec 2011 | 3902 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 1 pachet unt(200 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci:

Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu scobitoarea.

Crema : 6 galbenusuri se freaca spuma cu 6 linguri de zahar. Se adauga 3 linguri cacao si 6 linguri lapte. Se fierbe la foc mic si se amesteca incontinuu ca sa nu se branzeasca. Cand s-a racorit se adauga 200 g unt. Se pune peste blatul rece.

Deasupra se rade ciocolata si se presara nuca de cocos si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu capsuni