Tort de nuci

de rodicamaria in Torturi, 2 Dec 2011 | 4084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 250 g zahar
  • 250 g nuci macinate
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 6 linguri lapte
  • 1 pachet unt(200 g)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci:

Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu scobitoarea.

Crema : 6 galbenusuri se freaca spuma cu 6 linguri de zahar. Se adauga 3 linguri cacao si 6 linguri lapte. Se fierbe la foc mic si se amesteca incontinuu ca sa nu se branzeasca. Cand s-a racorit se adauga 200 g unt. Se pune peste blatul rece.

Deasupra se rade ciocolata si se presara nuca de cocos si nuca macinata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

mena29 1

03.12.2011, 11:21

gaby_gabytza 1

03.12.2011, 11:35

place

Lau 1

03.12.2011, 17:16

delicioasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Raffaello