Tort de mere ( de post)

de COSTEO in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 32771 vizualizari

 

INGREDIENTE

compozitie
  • 1 kg mere
  • 1/2 zahar
  • scortisoara
  • esenta rom
blat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • esenta vanilie
  • sare
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere ( de post):

Merele se spala si se curata si taie bucati .Intr-un vas termorezistent care se unge cu putin ulei cu o pensula se pun merele taiate cu zahar, scortisoara si esenta de rom. 

Se lasa la cuptor  1 ora la 180 grade .

Intre timp se pregateste blatul.Intr-un vas mare se pune o cana de zahar,adaugi apa minerala,cana de ulei si amesteci cu telul.

Se pune apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Bicarbonatul se stinge cu otet,lamaie sau bors,depinde ce ai in casa si adaugi in compozitie.

Consistenta aluatului trebuie sa fie ca si consistenta aluatului de chec.La final pui visinele si adaugi peste merele fierbinti care au fost scase de la cuptor.

Se lasa la cuptor  primele 10 minute la 180 grade.apoi mai lasam la copt  1ora la 160 grade.

Tortul se aseaza pe un platou.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

blondi 1

10.04.2013, 01:59

unde e faina de la ingrediente? trebuie tot o cana?

Alinutza80 1

10.04.2013, 12:51

Sim0na 1

10.04.2013, 16:08

Bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere