Tort de mere

de silvi0ara in Torturi, 23 Feb 2010 | 5167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 mere potrivite
  • 50 g unt
  • 7 lingurite dulceata de visine
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • Pentru blat:
  • zahar vanilat 1 plic
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se ia un vas termorezistent si se unge cu unt.

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul,apoi se stropesc cu zeama de lamaie sa nu oxideze.Se aseaza in forma si in fiecare gaura se pune putin zahar si cate o lingurita de dulceata.Se pune restul de unt peste mere si se da la cuptorul incins circa 30 de minute sa se inmoaie merele.Temperatura trebuie sa fie de 180 g.

Intre timp se face blatul:se freaca galbenusurile cu cele 4 linguri de zahar plus zaharul vanilat si un praf de sare,cand si-a martit volumul de adauga faina,praful de copt si apoi albusurile batute spuma tare.Se toarna peste mere si se coace timp de 30 de minute.

Cand s-a racit se imbraca cu frisca si se rade putina ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat - Rețeta delicioasă de casă

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu caise, pere si ananas