Tort de inghetata cu banane

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4420 vizualizari

 

by bitza adaptata dupa gustul meu

 

INGREDIENTE

  • 130 g biscuiti cacao
  • 50 ml cafea
  • 2 banane
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca
  • 1 lingura amidon
  • DECOR
  • frisca
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata cu banane:

Ouale cu zaharul se mixeaza bine pana ce acesta se topeste,se adauga amidonul si se omogenizeaza.

Laptele se incalzeste,se adauga crema, se amesteca,se pune  la foc mic cca 5 min,amestecand continuu pana se ingroasa.

1 banana se piseaza si se adauga in compozitie.

Frisca se bate bine si se adauga in compozitie,se omogenizeaza si se da la congelator 1 ora.

Se scoate si se mixeaza pentru a sparge acele de gheata,se da din nou la congelator dupa o ora se procedeaza la fel.

Se ia o caserola mai adanca si se imbraca in folie alimentara, se adauga inghetata,se taie banana felii si se adauga in inghetata,se acopera cu folie si se da la congelator 3 ore.

Biscuiti ii sfaramam si ii amestecam cu cafea.

Dupa 3 ore se adauga compozitia de biscuiti si cu o lingura ii presam putin.

Dam la congelator pana a 2-a  zi.

Cu ajutorul unei farfurii rasturnam tortul in asa fel ca biscuiti sa fie la baza.

Decoram cu frisca, dupa cum dorim, sau putem servi simplu.

pofta buna

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Larissa