Tort de ciocolată şi cafea

de madi_marin in Torturi, 30 Apr 2013 | 9732 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 2 linguri cu ulei
  • 50 g ciocolată albă rasă fin
  • esenţă de vanilie
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolată
  • 300 ml frişcă lichidă
  • 150 g unt
  • 1 lingură cu ness praf
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată şi cafea:

Se prepară aluatul pentru blat: se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare. Se amestecă gălbenuşurile cu uleiul şi se încorporează în spuma de albuşuri. Se amestecă uşor şi făina cernută cu praful de copt , ciocolata rasă şi esenţa. Compoziţia se toarnă în tava mare de aragaz tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 20-25 de minute (se face testul scobitorii). Se lasă la răcit.

Între timp se face crema: se pun la foc mic ciocolata şi frişca lichidă şi se amestecă până ce s-a topit toată ciocolata. Se dă vasul deoparte şi se adaugă untul. Se amestecă până ce s-a încorporat bine, apoi se dă vasul la congelator pentru 30 de minute, după care se scoate, se mută crema într-un castron, se adaugă nesul şi se bate cu mixerul pâna devine spumoasă.

Blatul răcit se taie în 4 fâşii egale, se ung toate cu mai mult de jumătate din cantitatea de cremă, apoi se aşează în spirală pe un platou.

Se unge tortul cu crema rămasă şi se ornează după imaginaţie. Se dă la frigider până a doua zi când se poate porţiona.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată şi cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

06.05.2013, 18:05

Tare tare bine arata! Imi place!

adela_64 1

24.10.2013, 13:14

Madi draga mea,
Arata foarte, foarte bine ! Ador dulciurile cu cafea !Si cum vreau sa-l fac cat mai curand posibil, te rog sa-mi spui ce dimensiune are tava pentru care ai folosit cantitatile prevazute in reteta. E bine de stipulat acest lucru si la celelalte retete. E numai o sugestie! Multumesc si nu ma uita cu dimensiunea tavii. Poop !

madi_marin 1

24.10.2013, 18:26

adela, multumesc... tava de aragaz e aia cu gauri pe margini si are cam 40/35 cm....cam asa....daca am masurat eu bine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu bomboane m&m.