Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le mixam spuma cu un praf de sare.
Amestecam galbenusurile cu iaurtul si le turnam peste albusuri. Amestecam cu un tel pana la incorporare.
Adaugam treptat taratele de ovaz si de grau, laptele praf degresat, praful de copt, indulcitorul, cacaua si nessul si amestecam usor.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia. O dam la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox 20-25 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Sirop:
Incalzim laptele si il amestecam cu indulcitorul si esenta.
Crema:
Punem 500 ml lapte intr-o oala la foc mic. Separat intr-un bol se amesteca praful de budinca cu indulcitorul, nessul si laptele ramas (200 ml).
Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La sfarsit adaugam esenta si lasam la racit.
Glazura:
Incalzim apa si dizolvam cacaua complet si laptele praf doar partial, astfel incat sa mai ramana o parte din cocoloase.
Asamblare:
Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara (sau punem un inel detasabil in jurul blatului) si punem blatul pe care il vom insiropa cu siropul pregatit.
Turnam crema racita, iar peste crema punem glazura.
Dam la frigider apoi consumam.