Tort de ciocolata cu zmeura

de Miha in Torturi, 14 Ian 2014 | 5648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar
  • 5 oua
  • 150 g faina
  • 100 g ciocolata de lapte
  • 100 g nuca macinata
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 zahar vanilinat
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 2 plicuri zahar vanilat Bourbon
  • 200 g zmeura
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Blat:

Untul moale, pe care l-am topit partial, se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana devine pufos ca o  crema. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt si budinca se incorporeaza in crema obtinuta, urmand ap20oi nuca macinata si ciocolata rasa.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitie, in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula.

Turnam compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40-50 de minute. Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.

Crema:

Blatul racit se scobeste cu ajutorul unei lingurite, avand grija sa lasam o margine de cca 2 cm grosime. Bucatile de blat pe care le-am scos le punem intr-un castron si le faramitam bine cu mana.

Smantana pentru frisca proaspat scoasa de la frigider se mixeaza pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat, esenta de rom si intaritorul de frisca. Se mixeaza in continuare pana se intareste. Se adauga apoi 2/3 din firimiturile de aluat si zmeura si se omogenizeaza amestecand usor.

Turnam crema peste blatul scobit si acoperim cu restul de firimituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort inima cu mascarpone si fructe