Blatul:Separam albusurile de galbenusuri si le batem suma are intr-un vas adanc,apoi adaugam zaharul si zaharul vanilat si batem in continuare pana se face bezeaua tare.Adaugam galbenusurile,uleiul,praful de copt si batem bine,apoi lg cu lg adaugam faina si cacaoa,amestecand de jos in sus usor cu telul sau o lg de lemn,pana se incorporeza bine tot si compozitia face basici.Intr-un vas rotund(forma pt tort) uns cu margarina si hartie de copt,turnam compozitia si o dam la cuptorul incalzit prealabil pt 30-40 min.,pana la proba scobitorii.Apoi il scoatem pe un fund si il impartim in trei parti egale silasam sa se racoresca.
Crema:Intr-un vas care nu lipeste fierbem 3/4 din lapte.In timp ce laptele fierbe,batem oualele bine ca la omleta,adaugam,zaharul,faina esenta si cacaoa si turnam peste laptele fiert,amestecand continu 1o min pana se ingroasa ca o budinca,apoi oprim focul si adaugam margarina,amestecam pana se dizolva complet si lasam sa se raceasca.
Sirop:Intr-un ibric punem apa,zaharul,coaja de portocale si punem sa dea in clocot ,apoi lasam sa se raceasca.
Glazura:Pregatim frisca:Intr-un vas inalt batem frisca imprena cu zaharul pana se intareste,adaugam intaritorul si mai batem un pic ,si dam la frigider pt 30min.
Asamblarea:Cand toate sau racit,pe un platou punem prima parte de lat si insiropam,apoi adaugam jumatate din crema de ciocolata si cu ajutorul unui cutit intindem uniform crema.Adaugam foaia a doua,insiropam si punem visinele din dulceata,apoi peste ele jumatate din frisca.O intindem bine si punem ultima foaie din blat.O insiropam si intindem restul cremei de ciocolata pe toata suprafata tortului,inclusiv lateral.Cu un posh ornam cu frisca dupa plac apoiradem pe deasupra ciocolata amaruie.Dam la frigider pana adoua zi sau cel putin 4 ore.
1
Cui nu ii place atat de insiropat poate pune mai putin sirop.Sotului meu ii place sa fie bine insiropat