Tort de ciocolata cu pere

de nadea68 in Torturi, 22 Sep 2013 | 5607 vizualizari

 

Ciocolata se combina bine cu perele.Un dulce ciocolatos bun perfect in orice moment al zilei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri Zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 4 pere mici
  • praf de copt 15 g
  • zahar pudra
  • 3 linguri zahar pt caramel
  • esenta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu pere:

Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se bat bine cu zaharul. Amestecam faina,praful de copt si cacao. Ciocolata cu untul se topeste.Eu am folosit microundele. Se adauga ciocolata topita la galbenusuri. Adaugam si faina amestecata cu celelalte prafuri.

Intre timp spalam perele le taiem in doua si scoatem cotoarele.Intr-o tigaie punem zaharul cu un pic de apa la caramelizat.adaugam perele. Lasam cateva minute,suntem atenti sa nu se arda zaharul.

Dupa cele cateva minute,transferam perele intr-o tava de tort cu fund detasabil,in care punem hartie de cuptor. Perele se aseaza cu partea taiata in sus. Batem spuma albusurile cu un praf de sare. Adaugam la galbenusuri.Se amesteca de jos in sus.Adaugam si esenta de rom.

Compozitia o varsam peste pere. Se pun la cuptor la 200° cam 40 minute.Se face proba scobitoarei. dupa timpul de coacere se scoate tortul se lasa la racit si se rastoarna pe platou.

Asa ca perele sa fie deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra.

O pufosenie tare buna!!! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu piscoturi