Tort de ciocolata cu migdale

de AndrutzaP in Torturi, 9 Mai 2016 | 6309 vizualizari

 

Un tort ciocolatos intens cu note subtile de migdale. Reteta de blat am luat-o de pe site-ul Mihaelei, http://www.dulciurifeldefel.ro/.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 75 g migdale macinate fin
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Crema
  • 600 g ciocolata cu lapte
  • 600 ml frisca lichida
  • 100 g unt cu 82% grasime
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 100 g apa
  • 1 fiola esenta de migdale
  • Decor
  • Frisca
  • fulgi de ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu migdale:

Blat

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.

Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.

Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de albusuri, amestecand usor de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor  pentru aprox 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Se taie in trei parti egale dupa ce s-a racit de tot.

Crema

Frisca lichida se pune intr-o cratita, pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere (fara a fierbe) se adauga ciocolata cubulete. Amestecati energic pana se topeste toata ciocolata. Adaugati untul si gata. Lasati sa se raceasca complet la temperatura camerei si apoi dati-o la congelator pentru 1 ora.

Apoi crema trebuie batuta cu mixerul pentru aprox 2-3 minute. Ea va deveni pufoasa si numai buna de folosit

Asamblare

Blaturile se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de migdale. Se aseaza blat-crema-blat-crema-blat.

Dam tortul la frigider pentru 1 ora si apoi ornam dupa imaginatie, preferinta etc.

Pofta Buna!  

TIPS-URI

1

Bateti crema cu mixerul suficient cat sa devina pufoasa, altfel se va inmuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata