Special pentru toti iubitorii de ciocolata si amandine :)
Blatul:
Batem tare albusurile cu un praf de sare. Adaugam zaharul. Urmeaza galbenusurile, romul, faina, cacaoa, praful de copt, nesul si batem foarte bine. Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor la foc mediu. Lasam sa se raceasca, apoi il taiem.
Crema:
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, adica moale. Il vom mixa foarte bine cu zaharul pana devine mai cremos. Adaugam cacao, ness si esenta si mixam bine, bine de tot pana obtinem o crema. Adaugam putin cate putin frisca lichida si mixam pana o incorporam pe toata.
Siropul:
Vom pune toate ingredientele pe foc sa le incanzim bine pana topim zaharul si nesul
Glazura:
Punem totul pe foc si topim bine,fara a fierbe.
Dupa ce blatul a fost taiat, punem prima parte pe o tava si insiropam cu sirop, adaugam crema, iar o felie de blat, insiropam, crema si iar blat insiropat. Cat este putin calduta glazura si moale, vom turna pe tort si lasam sa curga putin pe margini. Nivelam frumos deasupra, ornam cu frisca, cacao si cateva boabe de visine din visinata si dam la rece :)
Pur si simplu delicios :) Pofta buna si spor la treaba ;)