Tort de cafea

de susu in Torturi, 30 Mai 2012 | 8269 vizualizari

 

sursa revista click pofta buna

Blatul nu prea mi-a placut cum a iesit insa crema, dementiala insa foarte multa pentru tortul asta asa ca jumatate din crema am folosit-o la tiramisu II

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt
  • 6 oua
  • 6 linguri nuca putin coapta macinata
  • 200 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • Un praf de sare
  • 2 linguri de cappuccino
  • Crema:
  • 2 plicuri cappuccino (cafea instant)
  • 200 g mascarpone
  • 250 g frisca
  • 1 lingura esenta de cafea
  • 2 lingurite din siropul facut pentru décor
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g boabe cafea
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 5 linguri cafea
  • 6 linguri de zahar
  • Coaja de la o lamaie
  • Esenta de cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul apoi se adauga ouale pe rand, sare si la sfarsit nuca macinata si faina cernuta. Se coace blatul la 140-150 de grade.

Siropul se prepara din cafea, zahar, apa si coaja de lamaie pe foc pana scade siropul la jumatate.

Pentru crema se bat spuma albusurile la temperatura camerei cu zeama de lamaie , se amesteca cu branza mascarpone, cu frisca batuta si la final se adauga esenta de cafea si cafeaua instant. Se da crema la rece.

Se taie blatul in doua, se insiropeaza, se pune crema la mijloc si se imbraca cu restul. Se decoreaza dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata, mure si crema caramel