Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 8941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 50 gr unt, topit
  • 150 gr biscuiti simpli, sfaramitati
  • 140 ml frisca lichida
  • 140 gr zahar pudra
  • 500 gr branza Quark
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr unt de arahide crocant
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant:

Cu cateva ore inante de prepararea tortului, pune 2 banane in congelator pana cand coaja se va innegri.Scoate-le din congelator si decongeleaza-le (se pot decongela mai repede in cuptorul cu micrunde)Dupa aceea, decojeste-le si fa-le piure.

Pentru crusta, amesteca untul topit cu biscuiti sfaramitati, apoi pune amestecul intr-o tava rotunda de 23 cm, apasandu-l usor.

Bate frisca intr-un vas, iar in altul bate untul de arahide pentru a-l imuia putin.Intr-un vas separat, amesteca zaharul cu branza Quark si vanilia.Inglobeaza untul de arahide in amestecul cu branza, apoi adauga piureul de banane.Inglobeaza usor frisca batuta, apoi pune umplutura peste crusta din tava.Da tortul la congelator pentru cateva ore sau peste noapte.Pentru a-l servi, scoate tortul din congelator si pune-l in frigider 20 minute, apoi treci cu un cutit in jurul marginilor si desprinde tortul din tava.

Feliaza banana ramasa si decoreaza cu ea tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de branza inghetat cu banane si unt de arahide crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Dragobete