Tort cu zmeura si ciocolata

de _Alina_ in Dulciuri, 4 Noi 2014 | 9060 vizualizari

 

Zmeura si ciocolata, combinatia perfecta.:X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua foarte mari (XL)
  • 200 g zahar
  • 25 g ulei
  • 120 g faina
  • 25 g cacao
  • Crema de zmeura:
  • 250 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 400 g smantana lichida (30%grasime - Plios am folosit eu)
  • 250 g iaurt
  • 15 g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 70 ml apa
  • Glazura:
  • 200 g smantana lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 30 ml sirop concentrat de zmeura
  • 50 ml apa plata
  • Decor:
  • zmeura
  • 50 g mascarpone
  • 100 g smantana lichida
  • 1 lgt zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura si ciocolata:

Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separa albusurile de  galbenusuri.

3. Mixeaza galbenusurile cu 80 g zahar pana cand formeaza spuma si se deschid la culoare. Adauga uleiul si mixeaza un minut.

4. Separat mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul (120 g) si mixeaza pana cand spuma formata este densa si lucioasa, iar zaharul este complet dizolvat.

5. Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma prin 2-3 miscari circulare.

6. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mix-ul in compozitie. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.

7. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana trece testul scobitorii.

8. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet apoi taie blatul in doua pe orizontala.


  Crema de zmeura

ATENTIE! prepara aceasta crema in momentul asamblarii.

1. Pune  zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu, la foc potrivit. Amesteca din cand in cand si tine pe foc pana cand siropul format se ingroasa (vreo 10-15 minute, depinde de aragaz;).  Cand s-a ingrosat, pune cratita intr-o alta cratita cu apa rece ca sa grabesti procesul de racire.

2. Hidratezi gelatina in apa 10 min si o dizolvi pe baie de aburi.
3. Mixezi smantana lichida rece pana cand creste in volum si devine pufoasa.
4. Inglobezi iaurtul, gelatina si zmeura (obtinuta la pasul 1) racita in frisca cu ajutorul mixerului.

Glazura de ciocolata

1. Intr-o cratita cu fund dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.

Asamblare
1. Pune prima felie de blat pe un platou intr-un inel reglabil (pentru torturi), o insiropezi, pui crema de zmeura, si cealalta felie de blat. O insiropezi si pe aceasta din urma si introduci tortul in frigider pentru 4 ore cel putin.
2. Scoti tortul din frigider, dai inelul deoparte si il glazurezi cu atentie. Introduci din nou in frigider pentru 1 ora.
3. Pentru decor mixezi smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum, adaugi mascarponele si mixezi pana la incorporarea acestuia. Pui compozitia intr-un pos si ornezi dupa preferinta.
S-aveti pofta!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

06.11.2014, 11:17

Delicios!

deliana 1

10.11.2014, 15:56

ALATURATI-VA ACESTUI PROIECT UNIC IN ROMANIA ! Oferta urgenta de lucru in toata tara! Veti vedea ca zilnic tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra, pentru ca oferim din start contract legal si punem imediat la dispozitia tuturor dovada platii! Deja am acordat si primele castiguri! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Pentru detalii, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 11:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort racoritor cu fructe si ciocolata