Am tot cautat sa fac ceva racoros si am dat peste acesta reteta din revista ,,Secretele bucatariei,, care mi-a atras atentia pentru ca nu ai nevoie de cuptor si inca ceva : spun ei a o portie contine doar 270 calorii , deci merita incercat ! Zis si facut !
Blat :
Crema :
Mai avem nevoie de:
Am topit untul peste care am adaugat biscuitii maruntiti in robot, mierea, cacaoa si visinata.Am amestecat bine toate ingredientele apoi am tapetat fundul formei de tort cu compozitia obtinuta .Am dat la rece .
Am scurs visinele din compot, le-am pus peste blatul obtinut si am introdus iar forma la rece . Compotul l-am folosit la prepararea glazurii de gelatina conform instructinilor de pe plic, adica am amestecat zaharul cu praful de gelatina am turnat compotul + putina apa (avem nevoie de 500 ml de lichid) si am pus pe foc pana a dat in fiert . Tot acest lichid fierbinte l-am turnat peste blat si visine. Se lasa putin pana se ma raceste apoi se introduce iar forma la frigider.
Pentru crema, am amestecat toate ingredientele de mai sus, adica branza, iaurtul, zaharul, cacaoa . Gelatina am hidratat-o in putin lapte apoi am dizolvat-o pe foc. Am luat cateva linguri (2-3) din crema de branza si am amestecat cu gelatina apoi am turnat tot amestecul peste crema de branza si am mixat bine. Crema obtinuta se pune peste visine si se da la rece pentru 3-4 ore.
Am ornat cu visine din compot si o glazura de ciocolata.Peste glazura am pus o folie cu basici ( ideea am luat-o de la Dia). Este foarte usor si racoros! Noua ne-a placut sper ca si voua !
1
pentru blat se pot folosi si piscoturi in loc de biscuiti