Tort cu trei feluri de ciocolata

de Aletta in Torturi, 13 Aug 2016 | 8878 vizualizari

 

Fin, sublim, delicios....si lista poate continua...
Cel mai bun tort pe care l-am incercat.
M-am inspirat de la bucataras deyutzky pentru aceasta minunatie de tort. :-*

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 85 g unt moale
  • 2 albusuri
  • 65 g faina
  • 65 g zahar brun
  • 65 g nuca macinata
  • o lingura de cacao
  • un praf de sare
  • un praf de copt

Crema de ciocolata amaruie:

  • 200 g ciocolata amaruie(eu am avut Poiana)
  • 150 ml frisca lichida + 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatinaa
  • 2 linguri de apa

Crema de ciocolata de lapte:

  • 200 g ciocolata lapte (Milka)
  • 150 ml frisca lichida +150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 linguri apa

Crema de ciocolata alba:

  • 200 g ciocolata alba(Schogetten)
  • 150 ml frisca lichida + 150 ml frisca batuta
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 linguri de apa

In plus:

  • 150 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom
  • o bucata de ciocolata pentru razuit
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Am inceput cu blatul,pe care l-am simplificat eu putin,dar a iesit la fel de bun

Am folosit o tava de 20 cm. Am tapetat-o cu hartie de copt.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare apoi am adaugat zaharul brun.

Separat am amestecat faina cu praful de copt,un praf de sare,nuca macinata, cacaoa.

Untul l-am topit si l-am omogenizat usor in spuma de albusuri si in 3 etape am adaugat si faina amestecata cu celelalte ingrediente.

Am copt cam 20-25 minute la foc mic.

Se scoate si se lasa la racit.

Crema de ciocolata amaruie: Frisca lichida se pune la infierbantat intr-o oala cu fund dublu,si cand e fierbinte se adauga ciocolata bucati si se amesteca pana se topeste,se i-a de pe foc si se pune deoparte.In acest timp gelatina se amesteca cu apa si se lasa 5 minute apoi se pune in crema si se amesteca pana se dizolva sau se poate pune gelatina pe baie de aburi.Amandoua sunt la fel de eficiente.
Crema racita se amesteca cu 150 de g frisca batuta inainte.

Pe platoul unde va sta tortul se pune blatul,se insiropeaza cu apa amestecata cu zaharul si esenta de rom,se pune inelul detasabil in jurul blatului, iar in jurul inelului,hartie de copt.Se pune prima crema si se da la frigider pentru 20 de minute.In acest timp se prepara a doua crema exact la fel, se pune peste prima crema,apoi urmeaza cea de-a treia crema si se lasa la frigider minim 3 ore.

Se razuieste o bucata de ciocolata sau se poate decora dupa imaginatie.

TIPS-URI

1

se poate folosi ciocolata de acelasi fel

2

nu se mai adauga zahar in frisca sau crema deoarece este foarte dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "trio de ciocolata"