Tort cu trei feluri de ciocolata

de anca_rm in Torturi, 30 Apr 2014 | 18371 vizualizari

 

Cremos , ciocolatos .
Acesta a fost tortuletul nostru de paste , foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • - 2 linguri migdale macinate (nuca sau alune)
  • - 2 linguri faina
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 lingura cacao
  • - 4 albusuri
  • - un varf de sare
  • - 0.5 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata alba:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 2 tablete ciocolata alba (200gr)
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
  • Crema de ciocolata cu lapte:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 200 g. ciocolata cu lapte
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
  • Crema de ciocolata amaruie:
  • - 100 ml. smantana dulce pentru frisca sau frisca lichida
  • - 200 g ciocolata amaruie (52% cacao)
  • - 1 foaie gelatina
  • - 100 ml frisca batuta sau smantana dulce
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu trei feluri de ciocolata:

Blatul:

Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.

Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul  putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.

Adaugam faina , migdalele macinate (in loc de migdale putem adauga nuca macinata , sau alune) ,cacao si praful de copt .

Omogenizam compozitia bine cu o lingura de lemn. 

Turnam compozitia in forma si o lasam la cuptor 15-20 minute, ar fi bine sa faceti testul cu scobitoarea .

Dupa ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam si luam folia de pe el.

Lasati-l la racit.

Cremele de ciocolata se pregatesc toate in acelasi mod , dar pe rand si la distanta de cel putin jumatate de ora una de alta:

Se pune la inmuiat gelatina (cate doua foi o data) in apa rece cat sa treaca  peste gelatin,o lasam la inmuiat 5 minute.

Se pune pe foc frisca lichida (100 ml frisca nebatuta, sau smantana nebatuta) si se incalzeste., in ea se adauga ciocolata rupta bucati sau razuita si se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata. Frisca nu trebuie sa dea in clocot doar sa se incalzeasca. 

Se da deoparte si se lasa la racit.

Gelatina o punem la topit, intr-un vas pentru cateva secunde pe foc , atentie sa nu fiarba deoarece prin fierbere isi pierde proprietatile.

Se amesteca gelatina lichefiata cu ciocolata topita cu frisca si frisca topita. Se toarna peste blat , se niveleaza si se pune la frigider pentru jumate de ora cel putin , dupa fiecare .

Eu prima data am facut crema de ciocolata amaruie, dupa aceea cu ciocolata cu lapte si ultima cea alba.

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

rabdare multa cu cremele , cel putin jumate de ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu trei feluri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata