Ideea am preluat-o de la Diana_k de pe Diana@cakes,dar am modificat-o puţin.Nu a ieşit aşa aspectuos ca şi al ei,dar a fost foarte bun la gust.Duminică frumoasă!!!!
Am pregatit mai întâi rulada.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu un praf de sare.
Când spuma a devenit foarte ferma,am adaugat zaharul pe rând si am mai mixat pâna s-a topit zaharul.
Dupa aceasta etapa ,am lucrat doar cu paleta.
Am pus uleiul si am amestecat usor.
La fel si cu galbenusurile si vanilia.
Am pus si faina,amestecând cu miscari circulare.
Am pus compozitia într –o tava de 22x35 cm si am pus la cuptor pentru 15 minute.
Am rasturnat blatul pe o alta hârtie de copt,am desprins hârtia pe care s-a copt si am rulat blatul împreuna cu hârtia.
Am lasat sa se raceasca,dupa care am desfacut,am uns cu gem de macese si am rulat la loc.
Poate ar fi trebuit sa folosesc o tava mai mare deoarece blatul a iesit cam gros.
Am pregatit apoi blatul cu cacao.
Am procedat la fel ca si la blatul pentru rulada,doar ca am adaugat si cacaoa.
Am copt într-o tava de 30x35 cm, cam 20 -25 de minute.
Verificam cu scobitoarea cand este copt.
Pentru crema,am pus la hidratat gelatina cu putina apa rece.
Frisca am mixat-o si am pus-o la frigider.
Branza am mixat-o cu zaharul,vanilia si coaja de lamâie.
Am încalzit putin iaurtul.
Gelatina am încalzit-o la microunde ,apoi am amestecat-o cu iaurtul caldut.
Dupa ce s-a racit putin iaurtul l-am pus peste crema de brânza.
La final am adaugat si frisca.
Pentru asamblare am folosit o tava de chec în care am pus o folie.
Blatul cu cacao l-am taiat în patru fâşii,una pentru fundul tavii,doua pentru peretii laterali si una mai lata pentru capacul de deasupra.
Dupa ce am pus blatul pe fundul tavii si pe laterale,am pus o parte din crema in tava.
Deasupra am pus rulada,apoi iar crema.
Am acoperit cu ultima bucata de blat.
Mi-a ramas putina crema si pentru exterior.
Am acoperit cu folia si am pus la frigider sa se întareasca crema.
Am rasturnat apoi pe un platou si am ornat partile laterale cu crema.
Deasupra am pus glazura obtinuta dupa ce am topit ciocolata cu frisca si mierea pe baie de aburi.
Am ornat cu fulgi de ciocolata.