Tort cu rodii

de jolygina in Torturi, 10 Mar 2011 | 8723 vizualizari

 

acest tort il dedic mamici mele pe care o iubesc foarte mult cu ocazia luni femeilor si nu am putut sa ajung persoanal la ea sa-i daruiesc un martisor

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • un praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pentru umplutura si decor:
  • 3 cutii de frisca lichida de 200ml
  • 2 rodi
  • un compot de ananas
  • un plic de crema de ciocolata pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rodii:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma,  dupa care adaugam treptat zaharul , apoi galbenusurile frecate cu un praf de sare. Adaugam uleiul treptat si la sfarsit faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Tapetam o tava de cuptor cu faina si punem compozitia. Punem tava la cuptor circa 30-40 min la 150 de grade

Umplutura :

2 cutii de frisca le batem spuma dupa care le amestecam cu o rodie care a fost pasata cu blendarul. Astfel crema obtinuta o folosim pentru a umple foile

Asamblarea tortului :

Taiem blatul de pandispan in 2 pentru a obtine 2 parti egale , dupa care fiecare parte o taiem pe orizontal asa obtinem din blatul de pandispan 4 foi. Insiropam foaia cu sucul de la ananas dupa care punem pe prima foaie crema din frisca cu rodii, iar  a doua foaie o umplem cu ananas, iarasi cu frisca de rodii si la sfarsit cu ananas. Ornam cu cealata cutie de frisca si crema de cicolata care a fost facuta conform instructinuilor de pe plic, iar in mijlocul tortului punem fructele de rodii pentru ai da un aspect placut .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rodii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Panna Cotta cu capsuni