Tort cu piscoturi si ciocolata

de LUK in Torturi, 10 Iun 2012 | 4559 vizualizari

 

Un tort pregatit cu multa dragoste de ziua sotului meu,pe 23 mai.Delicios.Ideea blatului cu piscoturi l-am luat de la Andreea (bitza) Multumesc!
Nu am poze din timpul prepararii pentru ca am mai facut inca un tort si am fost foarte grabita dar e simplu simplu de facut.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 3 oua
  • o lingura de apa rece
  • 3 linguri faina+o lingura de cacao
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • 100 gr zahar
  • un praf de sare
  • 7-8 piscoturi

Pentru crema de ciocolata alba:

  • 200 gr ciocolata alba
  • 350ml smantana pentru frisca
  • un sfert de lingurita(rasa) de coaja de portocala
  • 6 gr gelatina

Pentru crema de ciocolata cu lapte:

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 350ml smantana pentru frisca
  • 6 gr gelatina

In plus:

  • putin suc de portocala(20-30ml)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi si ciocolata:

Pregatirea blatului:

Separati albusurile de galbenusuri.Bateti spuma tare albusurile impreuna cu apa si un praf de sare.Cand sau batut bine adaugati treptat zaharul si bateti in continuare pana cand devin spuma tare.Amestecati faina cu cacao si praful de copt.Incorporati o usor cu o lingura de lemn in albusuri.Ungeti tava de tort cu putin ulei.Turnati compozitia.Usor asezati piscoturile apasindu le un pic.Coaceti cca 20 min(faceti testul cu scobitoarea).

Dupa ce s-a copt il racim.Asezam apoi pe platou,il insiropam cu putin suc proaspat  de portocala ,punem in jurul lui inelul de la tava si pregatim cremele.

Crema alba:

Hidratam gelatina in 2-3 linguri de apa.Topim ciocolata impreuna cu 150ml frisca la foc mic sau pe abur.Cand s-a topit luam de pe foc.Lasam2-3 min apoi adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve complet.Batem restul de frisca,adaugam coaja de portocala si amestecam cu crema de ciocolata.Turnam crema alba peste blat si dam la rece pana cand pregatim crema a 2 a.(pentru a 2 crema am luat inelul de la tava si am lasat crema un pic la rece apoi am pus o peste crema alba)

Crema 2:

Se procedeaza la fel ca si la crema alba(exceptind coaja de portocala)

 

 

TIPS-URI

1

am folosit o tava cu diam de 26cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

LUK 1

11.06.2012, 09:03

multumesc tuturor!

Miha 1

11.06.2012, 09:30

La multi ani sotului!

LUK 1

11.06.2012, 13:09

Multumesc Miha!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat