Tort cu mousse de visine si ciocolata

de Criss in Torturi, 6 Sep 2011 | 5124 vizualizari

 

Un tort delicios, o combinatie de ciocolata si visine. Nu va uitati cum arata :), l-am facut la repezeala si l-am ornat cu si mai mare repezeala, asadar scuze pentru aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • -6 oua
  • -6 linguri zahar
  • -1 vanilie
  • -2 linguri ulei
  • -1 lingura apa
  • -6 linguri faiana
  • -1 praf de copt
  • -2 liinguri cacao  
  • Mousse de ciocolata cu lapte:
  • -200 g ciocolata cu lapte
  • -150 + 200 ml frisca lichida (am folosit Meegle)
  • -5 g gelatina (1 plic l-am impartit in 2 parti egale)  
  • Mousse de visine:
  • -350 g visine (din congelator)
  • -3 linguri zahar pudra
  • -5 g gelatina
  • -300 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de visine si ciocolata:

Blat:

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase.Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatulpana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce s-a racit complet, blatul se taie in doua parti egale.

Mousse de ciocolata:

Gelatina se hidrateaza in putina apa. (Cam o lingura de apa si 1/2 plic gelatina)
Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.

Mousse de visine:

Visinele se amnesteca cu zaharul pudra,apoi se pun intr-un bol si se zdrobesc cu mixerul vertical. Piureul format se incalzeste pana aproape de fierbere, apoi se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina,se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.

Sirop:

  • -sucul lasat de visine
  • -3 linguri zahar
  • -100 ml apa
  • -3 linguri visinata

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema de visine apoi cea de ciocolata si in final al doilea blat insiropat. Se lasa la rece in frigider cel putin doua ore, dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza dupapreferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adry88 1

08.09.2011, 10:35

arata tare bn

kamy 1

09.09.2011, 21:32

ce-as papa o feliuta

Criss 1

10.09.2011, 19:17

Multumesc dragelor.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cocos si ciocolata