Tort cu mousse de ciocolata, un adevarat deliciu
Preparare tort cu mousse de ciocolata:
Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul si se adauga treptat cate o lingura de apa. Separat se amesteca faina, cacao si praful de copt si se adauga cate putin peste galbenusuri. Albusurile se bat spuna separat si se adauga peste compozitia anterioara, amestecandu-se de sus in jos. Compozitia se toarna intr-o tava rotunda cu pereti detasabili tapetata cu faina si se da la cuptor. Se verifica cu scobitoarea daca este copt.
Mousse: (se procedeaza la fel pt amandoua) Foile de gelatina se pun la inmuiat in apa rece. Frisca lichida se da in clocot la foc mic. Se adauga ciocolata taiata marunt si se amesteca pana se topeste. Se ia de pe foc si se lasa putin la racit. Se adauga foile de gelatina si se amesteca bine. Se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei, apoi se adauga frisca batuta si se omogenizeaza.
Blatul de taie in 3. In tava in care s-a copt se aseaza primul blat apoi se toarna mousse-ul de ciocolata neagra. Se adauga al doilea blat si se toarna mousseul de ciocolata alba, iar apoi se aseaza ultimul blat. Se da la frigider pana se intareste.
Tort cu mousse de ciocolata se scoate din forma si se orneaza.