Tort cu mere si crema de zahar ars

de mihaelar63 in Torturi, 5 Iul 2010 | 12140 vizualizari

 

Mare pofta imi era de tortul asta , cum nu l-am facut de mult timp si eu nu ma prea inghesuiesc sa fac dulciuri , am cam uitat cantitatile , asa ca ii multumesc frumos la Miha , la care am tras cu ochiul ,, sarut-mana''

 

INGREDIENTE

  • 1 cana zahar ars [ ptr glazurare ] 
  • mere  
  • 1 lingurita scortisoara
  • 4 linguri miez nuca
  • 4 linguri dulceata capsuni
  • esenta rom
  • 6 oua + 6 linguri zahar+ 600 ml lapte + 2 zahar vaniliat [ ptr. crema ]
  • 6 oua + +6linguri zahar + 6 linguri faina + 1 praf de copt + coaja lamaie
  • frisca
  • fulgi migdale
  • kiwi
  • visine din visinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si crema de zahar ars:

  1. intr-o tava teflonata topim o cana de zahar pana incepe sa se caramelizeze , am pus si 2 linguri de apa .
  2. merele se scobesc si se umplu cu dulceata + miez de nuca +esenta de rom si se aseaza in tava in care zaharul ars s-a racit deja , se presara cu scortisoara si se dau 20 min la cuptor pana se inmoaie.
  3. se amesteca intr-un vas cu telui 6 oua intregi + 6 linguri zahar +600 ml lapte +zahar vaniliat , se toarna peste mere si se mai lasa inca 20 minute la cuptor .
  4. intre timp se face blatul din 6 albusuri batute spuma cu putina sare + galbenusurile frecate cu 6 linguri de zahar la care se adauga amestecand usor faina si coaja de lamaie ; se toarna compozitia peste mere si crema si se lasa pana se coace [ aprox30 min ]
  5. scoateti tava din cuptor si intoarceti-o pe un platou , scoateti tava doar cand tortul s-a racit complect [ eu am scos-o doar adoua zi ]
  6. decorati dupa preferinta , eu am decorat cu frisca , fulgi de migdale , kiwi , visine din visinata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

07.07.2010, 21:36

va multumesc de aprecieri
tortul final doar jumatate a fost decorat , cealalta jumatate s-a ,,topit'' si fara decor

mena29 1

08.07.2010, 22:05

Ce bine-mi pare ca am mai gasit putin si eu

Bunica 1

14.07.2010, 18:27

Ce tarziu am ajuns !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort ALEX