Initial, am cautat o reteta cu mere caramelizate si pandispan, insa, tot navigand , am vazut diverse combinatii de blat pufos, mere si crema de vanilie. Iata ce-a iesit :
Pentru blat
Umplutura :
Crema de vanilie :
Topping:
Pregatim mai intai umplutura: merele, se calesc impreuna cu zaharul, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Stingem focul si adaugam gelatina dizolvata in 3-4 linguri de apa. De fapt, urmam instructiunile de pe pachet.
Pentru pandispan, se bat albusurile cu putina sare si turnam zaharul in ploaie. Cand amestecul e ca pentru bezea, adaugam galbenusurile, unul cate unul si uleiul.Cernem faina adaugand-o treptat si amestecand cu un tel de sus in jos.
Tapetam o forma cu unt si foaie de copt ( eu am avut o forma cu diametrul de 24 cm ) si lasam blatul la foc mic, in jur de 40 minute.
Se taie blatul in doua.
La crema de vanilie n-am mai facut poze, insa e foarte simplu de preparat : se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc, intr-o cratita cu foc dublu. Se amesteca continuu cu un tel pana ajunge la consistenta unei maioneze, poate chiar putin mai tare.
Pentru topping, se curata cele trei mere si se taie feli punandu-se la fiert 3-4 minute in sucul de mere sau zeama de compot, impreuna cu lamaia, zaharul si scortisoara.
Zeama in care au fiert feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.
Dam la frigider pentru cateva ore.
Asamblare : Se aseaza o foaie de pandispan si se regleaza inelul. Turnam deasupra umplutura de mere, a doua foaie de pandispan si deasupra ei crema de vanilie.Peste crema, aranjam feliile de mar.
Zeama in care au fiert feliile de mere se prepara cu un pachet de gelatina Tort Gelee, conform instructiunilor. Se toarna fierbinte deasupra merelor.
Dam la frigider pentru cateva ore.
Scoatem inelul.